четвъртък, 12 юли 2012 г.

Картички в жълто, розово и светло синьо

Здравейте,
за първи път съм гост дизайнер. Доста се притесних какво точно мога да сътворя, затова направих две картички, за всеки случай :).
Предизвикателството е на Inspired by Stamping Inspiration Challenge , по тази снимка 

А ето ги и тях:


С първата си картичка /струва ми се по винтидж от втората/ ще участвам в Hobby Challenges: Хоби предизвикателство №17 " Винтидж....." Надявам се да в този стил. Честно казано, нещо не мога да определя ясно границите между винтидж, шаби-шик и котидж.
Надявам се да ви харесат независимо в какъв стил са. :)

3 коментара:

  1. Прекрасни са и двете! Много ми харесаха трите цветя на втората. А относно стиловете - разбирам те напълно - и аз трудно различавам винтидж и шаби-шик. В моята глава разликата е само в цнетовете и изобилието от елементи :)

    ОтговорИзтриване
  2. И двете картички са наистина прекрасни!
    Цветовата комбинация е необичайна за мен, но пък резултата е много красив.
    Относно стиловете..според това, което аз съм открила, "Шаби-шик" като стил идва основно от света на обзавеждането и модата."Шаби" означава стар, изтъркан, дрипав, парцалив. На пръв поглед съчетанието с думата "Шик" е несъвместимо, но от съчетаването на изисканото, елегантното и изящното с изтъркано, състарено и "дрипаво" се получава наистина много красиво. В Шаби-шик стила се ползва състаряване, намачкване, разръфване , тониране с различни техники и щампи (особено на цветни мотиви..)
    "Винтидж" според уикипедия идва от винопроизводството!(вина с определена възраст и от определена година).За този стил е характерно използването на стари снимки или картинки и състарени елементи.Основното в този стил е да се създаде впечатление,че картичката е от друга епоха..
    "Котидж" стила пък съдържа в себе си лекота и свежест.Смесица между топли цветове, тъкани и усещане за удобство. Той в най-голяма степен се припокрива с Шаби-шик и Винтидж стиловете, особено в елемента на романтичност и наличието на флорални мотиви, но за разлика от Шаби-шик усещането за красота и романтизъм в него се постига с много по-изчистени средства.
    Всичко това го изрових от интернет (иначе и на мен ми е сложно да формулирам разликите)
    Мисля,че ти си се справила чудесно с Винтидж излъчването и съм много щастлива за това,че успя да се включиш в Хоби предизвикателство 17 "Винтидж"

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че ви харесват!
    Краси, благодаря за изчерпателната информация, много ми помогна!

    ОтговорИзтриване